20 Aralık 2016 Salı

Sezon Öncesi Antrenman Nasıl Yapılmalı?


Football Manager'da yeni sezon için iyi bir hazırlığa sahip olmak çok önemlidir. Sezon öncesi boyunca, takımınızın kondisyon seviyelerini geliştirebilirsiniz. Fakat bu, yeni alınan oyuncularla ve takımınızın taktik tercihlerinizi tanımasıyla değişebilecek bir süreçtir. Sezon öncesinin en önemli kısmı oyuncularınızın Kondisyon seviyeleridir. İyi bir sezon öncesi antrenman programı, sezon başladığında oyuncularınızın maça uygunluğundan emin olmanızı sağlayacak, aynı zamanda oyuncularınızın  sezon boyunca formda kalmasını ve sakatlanmamasını sağlayacaktır. Ancak dikkatli olun! Onları çok yüksek ve ağır bir şekilde eğitmek ters bir etki yapacaktır! Yani dikkatli olmalısınız.

Bu rehberde sezon öncesi eğitimini yapmanın en iyi yolunun ne olduğunu, eğitiminizi nasıl planlamanız gerektiğini, doğru eğitim zamanını nasıl seçeceğinizi ve dostluk maçlarının nasıl ve ne zaman planlanması gerektiğini açıklamaya çalışacağım.

1. Adım: Başlangıç ​​Tarihi Seçme

Vermeniz gereken ilk karar bir başlangıç ​​tarihi seçmektir. FM'de her sezonun sonunda bir seçim yapılır. sezon öncesi başlangıç tarihini seçtiğinizde, çok uzun bir sezon öncesi ya da çok kısa bir sezon öncesi için seçenekler bulacaksınız. Tavsiyemiz altı ila sekiz hafta arası bir sezon öncesidir.

2. Adım: Takım Antrenman Odağı Seçme

Oyuncular tatilden döndüklerinde, sezon öncesi antrenman odağı çok önemli. İlk hafta boyunca ortalama yoğunluk seviyesi öneriyorum. Daha sonra ki 3 hafta yüksek kondiyon antrenmanına devam edecek ve yoğunluğu "yüksek" e çıkartacaksınız. 5. haftada "takım uyumu" yapabilirsiniz.

Aşağıdaki programda yaklaşık 8 hafta için bir sezon öncesi programı bulabilirsiniz.




Maç Hazırlığı

 Aşağıdaki programda maç hazırlığı ve Eşleştirme eğitiminin hangi türlerinin birleştirileceğini görebilirsiniz.



Dostluk Karşılaşmaları

Sezon öncesi boyunca dostluk maçları oynamak oyuncularınızın Kondisyon Seviyelerini  geliştirmenize yardımcı olur. Benim için sezon öncesi karşılaşmalarında sonuçlar hiç önemli değildir. Her şey takımın uygunluğu ve uyumuyla ilgilidir. Ancak elinizden geldiğince maç kaybetmeyin çünkü moralleri bir hayli etkiliyor.

Sezon öncesi ilk hazırlık maçı

Sezon öncesi ilk haftasında herhangi bir maç planlamayın. Oyuncularınız henüz maç oynamaya hazır değil. İlk haftada maç yapmak demek sakatlık riski artacak demek.

Hazırlık maçı sayısı

Bu da yapmanız gereken önemli bir seçimdir. Her gün bir maç yapabilirsiniz, ancak ekibiniz takım antrenman programını tamamlayamaz ve yalnızca maç hazırlığı üzerinde yoğunlaşacaktır. Haftada 2 dostluk maçı öneriyorum. Bu şekilde genel antrenmanı tamamlamak için yeterli zaman olmuş oluyor. Yeni sezonun başlangıcından en az 7 gün önce, sezon öncesinin maç takvimini programlayın.

Rakibinizi seçmek

Bu, esasen takım moralinı yüksek tutmak için önemlidir. Eğer bu maçları kaybederseniz takım morali bozulabilir ve oyuncularınız size karşı güven kaybı yaşayabilir. Moral yüksek tutmak için kendinize eş değer ya da kendinizden alt seviyede rakipler seçin.


0 yorum:

Yorum Gönder