28 Eylül 2018 Cuma

FM 2019 (Yeni Başlayan Menajerler İçin Yardım)



Football Manager 2019, menajerlik deneyimine derinlik katıyor. Oyun içi ipuçlarını içeren yardımlar, yeni ve daha az tecrübeli oyunculara farklı sorumlulukları öğretirken aynı zamanda oyunu yalayıp yutmuş kişilerin bile kullanabileceği bilgiler sunuyor. Geliştirilmiş antrenman ve taktik bölümlerindeki yardımlarla menajerlik yeteneklerinizin sınırlarını zorlayabileceksiniz.
FM19'da yeni bir oyuna başlarken eski FM oyunlarına ne kadar aşina olduğunuzu belirtebileceksiniz. Böylece, kariyerinizin başlarında ipuçları alıp almamak sizin elinizde olacak. Yeni yardımları tanıtmak için öne çıkan birkaç noktayı sizlerle şimdi paylaşacağız. Geri kalanları keşfetmek ise size kalıyor. Menajerlik tecrübeniz ne olursa olsun, bu yardımlar sizlere kesinlikle yeni şeyler katacak. Oyun geliştiricilerimiz bile kendi tasarlamadıkları kısımları daha iyi kavrayabilmek için bu yardımları kullanıyor. Bu sayede her biri kaliteli menajerlere dönüştü. 
FM19'un yeni taktik anlayışında ipuçları, oyunculara bir plan çıkararak ve daha ilk günden kendi tarzlarını oluşturmalarına olanak tanıyacak. Topa sahip olma oranı, atak ve savunma dizilimleri gibi kriterleri baz alan temel stratejiler günümüz futbolundaki taktik örneklerinden seçilebilecek. Taktiksel ipuçları, taktik ekranının her sayfasında detaylıca yer alacak ve bu sistemle neler yapabileceğinizi tam anlamıyla göreceksiniz.

FM19'la gelen sorumluluklar bir yana, taktiklere yoğunlaşmak ve kendi oyun tarzınızı oluşturmak başarının sırrı olacak. Zafere odaklı bir oyun tarzı oluşturmakla kalmamalı, maç esnasında karşılaşılan hataları yakalayıp düzeltebilmelisiniz.

ANTRENMANLAR 



Antrenman yardımları, sizi menajerlere daha fazla sorumluluk yükleyen yepyeni, kapsamlı antrenman özellikleriyle tanıştıracak. Günümüz futbolunda antrenmandan verim almanın yolu, hem topla hem de topsuz çalışmalara yoğunlaşmaktan geçiyor. Modern bir menajer antrenmanlarda söz sahibi olmalı ve uygun gördüğü değişiklikleri yapmaktan çekinmemeli. FM19'un antrenman yardımları, tam da bu gereksinimleri karşılıyor.

Yardımlar, uygulamak istediğiniz antrenman programını seçip taktiksel kimliğinizi oluşturmanız için sizlere antrenman amaçlarını açıklıyor. Böylece antrenman ve taktik arasındaki bağ da ortaya çıkıyor. Bu iki program ne kadar uyumluysa, takım kullanılan taktiğe o kadar aşina oluyor.

GÖZLEMCİLİK 



Gözlemcilik yardımları, sistemden en iyi şekilde yararlanmanız için gözlem merkezini, oyuncu veri tabanını ve gözlemci görevlerini kapsıyor. Dünya yıldızı olabilecek genç yetenekleri rakiplerinizden önce kadronuza katmak istiyorsanız sağlam bir gözlemci sisteminiz olmalı. Her yıl kadronuzu daha kaliteli hale getirmek için transfer marketinde dikiş tutturmalısınız. Bu da dünya çapında istikrarlı gözleme bağlı.

Gözlem merkezine derinlik katan birçok yenilik olduğu için, yardımlar hem yeni hem de deneyimli oyunculara destek olacak. Özellikle de gerek gözlem merkezinde gerekse posta kutusunda yalnızca kendi ayarladığı bildirimleri almak isteyen oyuncular için bu yardımlar çok faydalı.

SAĞLIK MERKEZİ 



Sağlık ekibi, futbolcuların iyileşmesine olanak tanıyarak takım içinde hayati bir rol oynar. Ekibin çalışanları, kadronuzdan tam anlamıyla faydalanabilmenizi sağlar. Yardımlar sayesinde sakatlıklara ve sakatlık risklerine dair önemli bilgiler edinebileceğiniz sağlık merkezine hâkim olacaksınız. Sakatlığa dair risk değerlendirmeleri, her bireyin iş yükü baz alınarak adım adım ortaya çıkarılıyor. Bunlara dikkat ederek, futbolcunun zindeliğini ve sakatlığa yatkınlığını da hesaba katarak olası tersliklerin önüne geçebilirsiniz. Kulübün sağlık merkeziyle haşır neşir olan bir menajer kadrosunun potansiyelini doruklara çıkarır. Bunu nasıl yapacağınız ise yardımlarda gizli.

TAKIM DİNAMİKLERİ 



Sezon başladıktan sonra futbolcularınızın saha dışındaki durumlarını da göz önünde bulundurmanız önemlidir. Dinamikler sayesinde menajer, soyunma odası atmosferini ve kişilerin saha içinde birbirleriyle uyumunu ölçerek takımın moralini gözlemleyebilir. Yardımlar size bu unsurun önemini göstermekle kalmıyor, aynı zamanda takım moralini nasıl düzeltebileceğinizi de öğretiyor.

FM19, tıpkı gerçek futbol takımlarında olduğu gibi futbolcunun moraline ve performansına aynı pencereden bakıyor. Takım Dinamikleri, futbolcularınızı bireyler olarak görmenizi sağlıyor.

Dinamiklere soyunma odasında takım liderleri yön veriyor. Detaylı bilgiler, oyuncuların ikna yetenekleri ve liderlik özelliklerini listeleyen takım hiyerarşisinde yer alıyor.

İkna yeteneği yüksek oyuncularla iyi anlaşarak takımın moralini yüksek tutabilir ve futbolcularla etkili iletişim kurabilirsiniz. Ne kadar tecrübeli bir menajer olursanız olun yardımlar bu konuda size fayda sağlayacaktır.

Geliştirilmiş ipuçlarının veya yardımların her tür menajere fayda sağlayacak seviyeye ulaştığını düşünüyoruz. Yardımlar, yeni menajerlerin sistemi kavramasını kolaylaştırırken tecrübeli profesyonellerin de bilgilerini arttırıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder