28 Eylül 2018 Cuma

FM 2019 # Dikkat VAR var #



Her menajer hafta boyunca maç gününe hazırlık yapar. Menajerin başarısını maçta yaşananlar belirler. Football Manager 2019'daki maç geliştirmeleriyle serinin tarihinde yeni bir sayfa açıyoruz.





Son zamanlarda gerçek maçlarda kullanılan video teknolojisinin iki kısmını FM19'a taşıdık. Mücadelelerde kullanılacak bu özelliklerden ilki, teknolojiyi sahalara taşıyan Video Assistant Referees (Video Hakem Sistemi) yani VAR. İki çeşit VAR mevcut: hakemin sahanın kenarında kullandığı, nihai kararı vermesini sağlayan televizyon ekranı ve baş hakemin Video Hakem Sistemi ile iletişim kurmasını sağlayan kulaklık. Oyun içinde göreceğiniz VAR tipi, sistemin gerçek hayatta kullanılan şekliyle aynı olacak. 

Aynı zamanda gol çizgisi teknolojisini de ekledik. Tıpkı VAR gibi bu uygulama da gerçek maçlarda yer alıyor. Gol çizgisi teknolojisi, topun çizgiyi geçip geçmediğini daha net görebilmek için görüntüyü kuş bakışı izleme imkânı sunuyor. Ardından da anlatıcı kararı açıklıyor. 

VAR ve gol çizgisi teknolojisi saha dışındaki oynanışa da yeni bir soluk gelecek. Maçın ardından yapılan basın açıklamalarında bu özelliklerin nerelerde kullanıldığı size sorulacak. Tartışmalı kararlar maç raporlarına ve sosyal medyaya yansıyacak. Bu teknolojiler gerçek hayatı nasıl etkiliyorsa oyunda da o denli ön planda olacak.

Bu teknolojilerin yanı sıra, maçlara başka iyileştirmeler de yapıldı. Yoğun çalışmalarımızın ardından, yeni stratejiler barındıran taktiklerin maçlarda etkili olmasını sağladık. Yapay zekâ her rol ve görev kombinasyonunu doğru yansıtsın diye bu noktalarda birkaç değişiklik yaptık. Ayrıca yeni oyuncu rolleri de ekledik. Yapay zekâ menajerler, artık maç günleri oyunculara atadıkları rol ve görevlerde epey kurnaz davranacak.

Top kontrolü, orta açma, kafa vurma, pas atma, şut çekme, pres yapma, bazı gol sevinçleri ve hatta taraftar görüntüleri de dahil 500'den fazla animasyon geliştirildi veya değiştirildi.

5.000'e kadar seyirci kapasitesine sahip stadyumların geliştirdiğimiz görsellerini düşük liglerden bir takım yönetince daha rahat fark edeceksiniz. Bu tarz stadyumlar artık daha çeşitli olacak. Yapı malzemeleri de dahil pek çok farklılıkla bu seviyelerdeki takımlara karakter katmaya çalıştık. Ek olarak, tüm stadyum tiplerine seyircisiz oynama yeniliğini de getirdik. 


FM19'un takım konuşmaları önceki yıllara nazaran daha fazla bilgi içerecek. Dinamikler, takım konuşmalarıyla iç içe olacak ve konuşma esnasında kişilerin hiyerarşideki yeri futbolcuların pozisyonlarına göre görülebilecek. Konuşmanızın takım liderleri üzerindeki etkisi size bildirilecek. Takım liderleriyle kurulan yakın ilişkiler kadronun moralini de yüksek tutacağından kelimelerinizin bu oyuncular üzerinde bırakacağı etkiyi iyi düşünmeniz gerek. Çünkü onlar üzerinden tüm kadro etkilenecek.

Konuşmaları yardımcı menajerinize bıraktığınızda tüm takıma hitap etmenin yanında artık bireylerle de özel iletişim kurduklarını göreceksiniz. Yardımcınız, oyuncularınıza söylemeniz gereken şeyler üzerine daha detaylı tavsiyelerde bulunacak. Daha detaylı demişken; her sezon sonu takımın durumuna göre daha fazla takım konuşma seçenekleri açacağınızı da söylememiz gerekiyor.

Bunlar FM19'da, maçlarda göreceklerinizin bir özetiydi. Video teknolojisiyle akılda kalıcı anlar yakalayacağınız kesin. Maç motoru yapay zekâsındaki geliştirmeler, iyileştirilmiş animasyon ve stadyumlar ve daha detaylı takım konuşmalarıyla kendinizi gerçekçi bir macerada bulacaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder