28 Eylül 2018 Cuma

FM 2019 (Antrenman Düzenlemeleri)


Football Manager 2019'da antrenman oyunun tarihindeki en büyük revizyona sahne oluyor.
Yıllar içinde pek çok kulübün yoğun antrenman seansına erişme şansına sahip olduk. Yakın zamanda, aralarında yerel ve uluslararası menajerlerin, teknik direktörlerin vb. futbol insanlarının deneyimlerini paylaştığı bir dizi sunumla bilgimizi arttırarak oyunu daha da iyileştirdik.
Bu bilgi paylaşımı ve stüdyomuzda çalışan kalifiye futbol koçu ekibinden faydalanarak antrenman modülünü yeniledik ve gerçek futbol kulüplerinin genç oyuncuları geliştirmek ve profesyonel oyuncuları sezona hazırlamak için kullandığı yöntemlerin gerçekçi bir modeli haline getirdik.

Antrenman artık günde üç seansa ayrıldı; böylece sezon boyunca programınızı takımının ihtiyacına göre şekillendirebileceksiniz. Bir seansa tıkladığınızda açılan bir pencerede, odaklanabileceğin 10 farklı antrenman bölgesi göreceksiniz. Bu 10 bölge içerisinde, atak oyunu, takım ruhu ve taraftarla iletişim gibi farklı alanlara eğilen çeşitli antrenman seansları bulunuyor.
Önceden takımınızı futbolun sadece genel bir yönünde çalıştıran seanslar arasından (örneğin atak veya defans) seçim yapabiliyordunuz. Bu seçenekler Genel seçeneği altında hâlâ mevcut; ancak FM19 için daha kapsamlı hale getirdiğimiz antrenman ile yaklaşımını takımından en iyi sonucu alacak şekilde ayarlayabileceksin. 
Örneğin, genel bir defans seansı yerine, rakibin ceza sahasını hedef alan uzun toplara meraklı olması durumunda Hava Defansı'na dayalı bir seansa odaklanmak iyi bir fikir olabilir. Seans seçtiğinizde, her bir seansın takımın üzerindeki etkisini yetenek, zindelik, sakatlanma riski ve genel kondisyon açısından görebilirsiniz. 

Sezondaki haftalar ve aylar içinde uygulayacağınız farklı seanslar, antrenman takvimini belirler. Hazır takvimleri modifiye edebilir veya Takvimler sekmesiyle kendi özel takviminizi oluşturabilirsiniz. Sezon öncesi ve sezon içi antrenman için çeşitli hazır takvimlerin yanında, kendi oyun tarzınız üzerinde oyuncularınızla çalışmanıza olanak sağlayan takvimler bulabilirsiniz. 
Hazır takvim yelpazesi, sezon boyunca - örneğin önemli bir maça hazırlanırken veya yoğun fikstür döneminde takımınızın ihtiyaçlarına hitap etmenizi sağlar. Maç öncesi ve sonrası yolculuklar bile takımınızın rutinine dahildir. Bu haftalık takvimleri birleştirerek, takımınızın gelecek haftalarda oynayacağı maçlara uygun hale getirebilir ya da daha uzun vadeli düşünüp futbol felsefenizi oyuncularınızın zihnine kazıyabilirsiniz.
Sezon öncesi artık antrenman takviminin belirgin bir parçası. Antrenmanın daha detaylı ve derinlikli hale geldiği FM19 ile sezon öncesi antrenmanını en üst düzeye çıkarıp gelecek sezonda başarı şansınızı arttırmak için daha fazla fırsat bulacaksınız. İyi organize edilmiş sezon öncesi dönem, oyuncularınızı sezon başı için forma sokmakla kalmaz, daha uzun süre formda kalmalarına da yardım eder.

FM19'da yapılan bir başka değişiklik de yeni Mentorluk sistemindeki eğitim şekli. Artık en az üç oyuncudan oluşan ve kıdemli oyuncuların genç oyuncularla yakın temasta bulunduğu mentor grupları kurabilirsiniz. Mentorluk genç oyuncuların kişiliğini ve oyuncu özelliklerini etkiler; o nedenle bu genç oyuncuları, takımda yaygınlaşmasını istediğiniz kişilik özelliklerine sahip kıdemli oyuncularla eşleştirmeniz iyi olacaktır.

Takımınız artık oyun pozisyonuyla belirlenen birimler halinde çalışıyor. Birimler sekmesine bastığınızda takımınızın mevcut becerilerini görmenizin yanında, birimler arası oyuncu değişimi de yapabilirsiniz. Bu ekranda, istediğiniz oyuncunun yeni bir pozisyonda ve rolde oynamasını tercih edebilir ve ekranın sağ üst köşesindeki açılır menüyü kullanarak yedek ya da genç takımdan oyuncuları as takım antrenmanına dahil edebilirsiniz.
Her antrenman seansı, her birim üzerinde başka bir etki yaratır. Örneğin, Fırsat Yaratma seansını seçtiğinizde Ofansif Birim Defansif Birime karşı fırsat yaratmaya çalışırken, Defansif Birim ise Ofansif Birimin bunu yapmasını önlemeye çalışır. Seansın yetenek, kondisyon, sakatlanma riski ve zindelik açısından her bir birim üzerindeki etkisi de farklı olacaktır.

Gelgelelim oyuncular sürekli antrenman yapamaz; aksi halde maç için enerjileri kalmaz. Bu nedenle dinlenme sekmesini de kullanmanız gerekir. Burada antrenman yoğunluğunu ve dinlenme dönemlerini ekranın tepesindeki açılır menülerden her kondisyon düzeyi için otomatik olarak veya ekranın ortasındaki ana panelde her bir oyuncu için ayarlamanız mümkün. Bu ekranda hangi oyuncuların belli yoğunlukta antrenman yapması gerektiğine dair takım fizyoterapistinin önerilerini ve yaklaşan maçlarını görebilir; bu sayede takımının dinleneceği ya da antrenman yoğunluğunu arttıracağı zamanı belirleyebilirsiniz.

Antrenmana Genel Bakış ekranı, birçok yararlı bilgi içerir. Örneğin, Antrenman Performansı panelinde hangi oyuncuların antrenman seanslarında iyi, hangilerinin düşük performans sergilediğini antrenman puanlarıyla birlikte görebilirsiniz. Seride ilk kez yer alan antrenman puanları, oyuncuların bireysel antrenmanını değiştirip pozisyona veya role göre eğitmek ve antrenman yoğunluğunu oyuncuya göre ayarlamak için çok faydalı bir araç.
Takımının antrenmanı konusunda düzenli olarak bilgilendirilecek, e-posta kutunda oyuncularının antrenman performansına dair haberler bulacaksınız. 
Elbette, antrenman konusunu uzaktan takip etmeyi tercih ederseniz, bazı veya tüm antrenman öğelerini Sorumluluklar ekranı aracılığı ile teknik kadrondan birine delege edebilirsiniz. Teknik kadronuz as takımının durumu hakkında sizi bilgilendirir; böylece isterseniz arada değişiklik yapmanız hâlâ mümkün olacaktır.
Antrenman, bazı FM fanatiklerinin oyunda bir süredir bizden ilgilenmemizi istedikleri bir kısım. Bu yenilemeyi yaparken daha detaylı, sürükleyici ve eğlenceli olmasını hedefledik. FM19'daki yeni antrenman modunun bu üç özelliği de taşıdığına inanıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder