19 Mayıs 2013 Pazar

Oyuncu gelişimi | Oğuzhan Özyakup



Merhaba,

sizlere Beşiktaş'ın genç ve gelecek vadeden oyuncusu Oğuzhan Özyakup'un tam potansiyeline erişmiş halini, o haline gelebilmesi için neler yapabileceğinizi anlatacağım.



Öncelikle şunu bilmelisiniz ki bir oyuncuyu istediğiniz yönde geliştirmek sizin elinizde. Bunun gerçekleşmesi için de tek şart var; oyuncu ile yakından ve direkt olarak ilgilenmek. Bu sayede oyuncunuz saha içerisinde sizin istediğiniz doğrultuda şeyler yapacaktır.

BUNUN İÇİN NELER YAPABİLİRSİNİZ?

1- Oyunu açtığınız anda personel kadronuzu sağlamlaştırın. Oyuncuların gelişmesi için personel özellikleri çok önemlidir.

2- Antrenman sahalarınızı her zaman geliştirmeye çalışın. Oyuncuların hızlı gelişimleri buna bağlıdır.

3- İlk seneden itibaren Oyuncuya (yaşı 22'den küçükse) ağabeylerinden ders aldırın. Oğuzhan üzerinden anlatacağım; ben 1-2 sene sürekli Sivok'tan ders aldırdım. Kararlılık özelliği gözle görülür şekilde arttı. Oyuncuların kişiliklerini ders aldırarak profesyonelliğe kadar geliştirebilirsiniz.



4- Hareket tercihlerinin oyuncu hayatında inanılmaz etkisi var. Direk sahaya yansıyan hareketler çıkıyor bu gelişimler sonunda. Ben oğuzhana Ver kaç ve Tempoyu belirler özelliği kazandırdım ve bu ikisi benim için yeterli oldu. Yanlış bir hareket tercihi kazandırmanız, oyuncuyu sahadan bir anda silebilir.

5- Oyuncunun antrenman odağını, gerekli ama zayıf olduğu özelliklerine göre ayarlayın. Mesela bir oyun kurucunun pas özelliği olmazsa olmazlarından biridir.

Bu şekilde oyuncu ile yakından ilgilenerek onun gelişimine hızlı bir şekilde sahip olabilirsiniz.

 Oğuzhan Özyakup'un başlangıçta ki profili:


2014 yılına ait profili:



Oyunda bu hali ile harika işler çıkartıyor. Fernandes'in yokluğundan faydalanarak onu rahatlıkla oynatabilirsiniz. Olağanüstü bir vizyona sahip saha içerisinde. Tam bir pasör. Sürekliliği sayesinde ise her maç üst düzey bir oyun sergiliyor.


Laf Beşiktaş'tan açılmışken söylemek istediğim başka bir şey daha var. Alt yapıdan çıkan Kule Stoper Atınç Nukan'a fırsat verin. Göreceksiniz sizi yanıltmayacak. Ben ikinci sezonda ligde 30 maç oynattım ve 7.69'luk süper bir ortalama ile sezonu bitirirken aynı zamanda taraftarlar yılın futbolcusu seçti kendisini. Boyu sayesinde hiç bir kafa topunu rakibe bırakmıyor.


0 yorum:

Yorum Gönder