2 Haziran 2018 Cumartesi

" Şampiyon Fethiyespor ! " BÖLÜM 3



Heyecan verici başlangıç rüya gibi bitti, büyük harflerle yazın " ŞAMPİYON FETHİYESPOR "

Sezona şampiyonluk parolası ile çıkmıştık ancak otoriteler bizi kesinlikle şampiyonluk göstermiyordu. Dirençli ve devamlı futbolumuzu tüm sezona yaydık ve istikrar abidesi bir tablo elde ettik. Gelecek sene kadromuzu elimizden geldiğince güçlendirip Spor Toto 1.Lig 'de üst sıralarda yer almak istiyorum. Vakit kaybetmeden bir an önce Süper Lig'e çıkmak gerekiyor.

İsterseniz bu sene ligde neler yapmışız bir göz atalım.

Önceki bölümlerde bahsetmiştim, sezona Bursaspor'dan Berke Yılmaz'ı transfer ederek başlamıştık.




21 yaşındaki genç oyuncu sezon boyunca beklediğimden çok fazla katkı sağladı. Yedek olarak aldığım Berke, 33 maça çıktı ve çıktığı bu karşılaşmalarda 8 gol 9 asist yaparak 7.48 'lik bir ortalama sağladı. Ortasahada Mezzala görevinde iki oyuncumdan biri olarak görev yaptı ve 33 maçta %72 pas isabet ortalaması ile oynadı. Gelecek sezon için de kiralamaya çalışacağız kendisini.




Takımımız ve Lig kalitesi göz önüne alındığında Berke'nin potansiyeli 5 yıldız görünüyor ama tabi ki takım kapasitesi büyüdükçe yıldız düşecektir ancak şimdilik oynadığı oyun ve verdiği güven bana yetiyor.

Bunun dışında oyuncularımın genelinden memnunum. Tabi ki gidecekler var ama bir çoğuyla devam edeceğiz.

10 tane yabancı oyuncu kayıt hakkımız var Spor Toto'da. Bunu kullanacağız. Yalnız bu demek değildir ki elimizdeki yerli oyuncularımızı yabana atacağız. Önceliğimiz yerliler olacak, istediğim özellikleri yerlilere bulamazsam yahut fiyatta anlaşamazsak o zaman yabancı futbolculara yöneleceğim. Biraz da bütçe önemli. Elimizden geldiğince ücretsiz futbolcu bulmaya çalışıcaz.

Genel olarak lig boyunca oyuncu performansları bu şekilde oldu;




Bir önceki bölümde sizlere fikstürü paylaşmayı ve Türkiye Kupası'ndan bahsetmeyi unutmuşum.  Bunlara da bir göz atalım isterseniz.

Türkiye Kupası'nda Spor Toto 1.Lig ekibi Boluspor'u 1-0 malup ederek üst tura yükseldik. Bu arada belirtmek isterim, Boluspor Spor Toto Süper Ligi 'nde şampiyon oldu. Bizim için güzel bir başarıydı bu. İkinci turda maalesef Trabzonspor geldi ve 1-0 yenilerek veda etmek durumunda kaldık.

1. Tur maçı:


2. Tur maçı




Kupada biraz daha kolay rakip gelse biraz zorlayabilirdik ama Trabzonspor'a karşı bir hayli zorlandık. Kapanarak oynadık, ancak bu kadar oldu. Seneye daha şanslı bir kura bekliyoruz.

Lig boyunca oynadığımız tüm maçlara göz atmak isteyenler için;





Son haftalar yedekleri oynattık, doğal olarak bir gevşeme oldu. Ancak formalite maçlarıydı. Puan farkı bir hayli fazla.

İşte lig sonunda puan durumu:




Zannettiğimden kolay geçti bu sezon. Açıkçası taktik açıdan, oyuncu açısından hiç zorlanmadım. Ekstra işler yapmama gerek kalmadı. Genelde oyuncularım taktiğin gerekliliklerini yerine getirdiler. Defanstan kısa paslarla çıkarak üçüncü bölgede koşu yoluna atılacak ara paslarla etkili olmak istedik, bunu da yaptık. Savunmaya baktığımızda ise agresif bir Fethiyespor gördük, istediğimizde buydu. Bunun sonucunda ligde en fazla faul yapan ve en fazla kart gören takım olduk. Önde bastık, dar alanda oynadık. Bütün bunları çoğu maçta başarılı yapınca, rakip de etkili olamayınca rahat bir şampiyonluk aldık. Seneye istediğim gibi bir transfer politikası izleyemezsem böyle kolay olmayacaktır. Sonuçta yeni bir lige çıkıyorsunuz, yeni rakipler, güçlü futbolcular, daha fazla rekabet...

Sizlere bir tablo daha göstermek istiyorum:





Berke'nin önemini sanırım burada daha iyi görebilirsiniz. Alt liglerde kariyer yapacaklara şiddetle tavsiye ediyorum, maksimuma yakın verim alabilirsiniz. Ben Mezzala görevinde MC 'de oynattım.

Aşağıdaki görselde ise sezonun özetini görebilirsiniz. Ligdeki ilk maçım 5-1 bitmişti. En unutulmaz maç seçilmiş. Yaklaşık 4.500 seyirciye oynamışız. Ayrıca 22 futbolcuya görev vermişiz lig boyunca.




Şimdi yeni sezona hazırlık başlıyor. Yeni transferler, araştırmalar... Kağıt-kalem alıp hesap kitap yapma zamanı.

4. bölümde görüşmek dileğiyle.

0 yorum:

Yorum Gönder